כאבי קרסול יכולים להופיע בעת פעילות פיזית כמו ריצה או קפיצה, בזמן טיול או אפילו בזמן מנוחה. חולשת שרירי הקרסול יכולה אף להוביל נקע בקרסול.
הכאבים יכולים לנבוע מסיבות שונות ולכן חשוב להתייעץ עם רופא או פיזיותרפיסט בכדי לאבחן את מקור הבעיה ולבנות תכנית טיפול בהתאמה אישית.
מהו נקע בקרסול?
זה קורה כמעט לכל אחד ואחת מאתנו, תנועה אחת לא נכונה בה מסתובב הקרסול. האזור מתנפח, קשה לדרוך על הרגל, כאבי תופת ואבחנה של נקע בקרסול.
למרות היותו חלק קטן בגופנו, מפרק הקרסול נושא את כל משקל הגוף. בכדי לעמוד בעומסים גדולים אלו, הקרסול חייב להיות חזק, יציב ועם זאת גמיש.
הקרסול מורכב מעצמות, סחוס, רצועות וגידי שרירים. כל אלו פועלים יחד בתזמון מדויק ודואגים לתפקוד אופטימלי של הקרסול. למשל, בעת הליכה על כל חלקי הקרסול לעבוד יחדיו בכדי להתאים את ההליכה למשטחים שונים.
נקע הוא פגיעה ברצועה.
בגופנו ישנן רצועות, שתפקידן לחבר בין העצמות למפרק. הרצועות מאפשרות את התנועה הרצויה של המפרק, מונעות תנועה לא רצויה בין העצמות למפרק וכך שומרות על יציבות המפרק.
כאשר מופעל כוח על המפרק, שגורם לו לנוע מעבר לטווח התנועה התקין שלו, נוצרת מתיחת יתר של הרצועה- זהו הנקע.
ישנן 3 חומרות של נקע בקרסול:
- נקע בקרסול דרגה 1- מתיחה של הרצועה.
במקרה זה תהיה נפיחות קלה ולא תהיה לכם כל בעיה לדרוך על הרגל מיד לאחר המתיחה. המקום ירפא כבר לאחר מספר ימים. - נקע בקרסול דרגה 2- קרע חלקי של הרצועה.
תבחינו בנפיחות משמעותית בקרסול ולא תוכלו לדרוך על הרגל. השיקום אורך מספר שבועות. - נקע בקרסול דרגה 3- קרע מלא של הרצועה.
תבחינו בנפיחות משמעותית באזור ולא תוכלו לדרוך על הרגל. השיקום יארך זמן רב ובמקרים מסוימים אף צריך יהיה ניתוח כדי לשחזר את הרצועה.
למי יש סיכוי מוגבר לנקוע את הקרסול?
- מי שנועל נעלים לא מתאימות לו.
אצל נשים זה עלול לקרות כאשר הן נועלות נעלי עקב או נעליים צרות מדי.
אצל ספורטאים זה עלול לקרות כאשר הם נועלים נעליים לא מתאימות, ללא בולמי זעזועים או שחוקות. - מי שמבצע פעילות גופנית ללא חימום לפני או מתיחות אחרי.
- מי שעוסק בפעילות גופנית תחרותית המצריכה שינויים מהירים ודינמיים ביציבה (כגון: טניס, כדורגל, כדורסל וריצה).
- מי שעושה פעילות על משטח קשה מדי, לא ישר או לא מתאים.
- מי שסבל בעבר מנקע בקרסול.
מה עושים כשיש לנו נקע בקרסול?
להלן מספר הנחיות לטיפול בנקע, ב-48 השעות הראשונות שלו:
- על מנת להפחית את הנפיחות והכאב מיד עם היווצרות הנקע, מומלץ לשים קרח על הקרסול ב-48 השעות הראשונות. ההמלצה היא לשים קרח כל שעתיים או שלוש למשך 20 דקות.
- ניתן להקל על הנפיחות באמצעות חבישת לחץ עם תחבושת אלסטית.
- גם הרמה של הרגל יכולה לסייע בהורדת הנפיחות, אך שימו לב- היא יעילה פחות מתנועתיות של הקרסול!
בעזרת טיפולי פיזיותרפיה ניתן להפחית את הכאבים ובד בבד לחזק את השרירים הרלוונטיים. אך אל תשכחו! כדי להשיג תוצאות טובות מטיפולי הפיזיותרפיה, חשוב מאוד שתתרגלו בבית באופן יומיומי.
טיפול פיזיותרפיה לנקע בקרסול
בעבר סברו, כי מנוחה היא הפתרון הטוב ביותר לנקע בקרסול, אולם מחקרים מצאו כי תנועתיות של הקרסול מקצרת באופן משמעותי את תהליך השיקום וההחלמה של הנקע. זו הסיבה שטיפול פיזיותרפיה הוכח כטיפול היעיל ביותר לנקע בקרסול.
הפיזיותרפיסט יבצע אבחון הכולל תשאול המטופל, בדיקה פיזיולוגית ובחינת צילומים אם יש.
לאחר מכן הוא יבנה למטופל תכנית טיפול בהתאמה אישית, הכוללת תרגילים לקרסול.
הטיפול הפיזיותרפי במקרה של נקע בקרסול ישים דגש על הקלה בכאב, הגדלת טווח התנועה של כף הרגל, העלאת הסיבולת וחיזוק השרירים מסביב למפרק כדי למנוע נקע חוזר.
שיטות טיפול פיזיותרפיות אפשריות במקרה של כאבים בקרסול הן:
- הפחתת כאב בעזרת קינזיוטייפינג
- הפחתת כאב בעזרת שיטות הרפיה והרגעה
- הפחתת כאב בעזרת דיקור מערבי– ו Trigger Points
- הפחתת כאב ושיפור טווחים בעזרת טיפול מנואלי ועיסוי רפואי
- הפחתת כאב חיזוק שרירים ושיפור טווחי תנועה על ידי תרגילים רפואיים
בסרטון המצורף אדגים מספר תרגילים לשיפור יציבות הקרסול.
מידע נוסף אודות בעיות קרסול ניתן למצוא כאן באתר בעמוד "פיזיותרפיה לקרסול".
השאירו פרטים ונשוב אליכם לייעוץ והכוונה
- פיזיותרפיה לקרסול, כאב קרסול, מתיחות קרסול, כאבים בקרסול ריצה, נקע בקרסול, פיזיותרפיה לנקע בקרסול, חבישות לנקע בקרסול, תרגילים לנקע בקרסול, נקע בקרסול טיפול ראשוני, מתיחת רצועה בקרסול, קרסול, קרסול נקע טיפול, קרסול נקע, נקע בקרסול תרגילים, טיפול לנקע בקרסול, תרגילים נקע בקרסול, נקע בקרסול טיפול פיזיותרפיה, נקע קרסול