fbpx

טיפים איך למנוע נפילות אצל קשישים

טיפים חשובים למניעת נפילות אצל מבוגרים. לעיתים אנו לקוחים את שווי המשקל כמובן מאליו, אבל ככל שהגיל עולה, כך עולה הסיכון לנפילות. נפילה עלולה להיות קריטית בבריאות היקרים לנו, ובמרקם המשפחתי שלנו. במאמר הזה נלמד 8 טיפים פשוטים למניעת נפילות, ואפילו הדגמה בוידאו לתרגול פשוט בתחתית המאמר.
חיפוש מטפלים סגירה
בעיה רפואית
מיקום
מקצוע
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter

כדי למנוע נפילות חשוב לבצע פעילות גופנית, ליצור סביבה בטוחה ולנקוט במספר אמצעים נוספים.

פיזיותרפיסט מוסמך יכול ללוות אותך בתהליך התאמת הבית, התאמת אביזר עזר להליכה, חיזוק השרירים, בניית תכנית פעילות גופנית, תרגול שיווי המשקל ושיפור תפקודי ההליכה והניידות.

  1. שמור על ראייה ושמיעה תקינה. במקרה הצורך העזר במשקפיים או מכשיר שמיעה. כך תהיה מודע יותר לסביבה, תראה מכשולים מבעוד מועד ולא תופתע במהרה.
  2. וודא עם הרופא כי הטיפול התרופתי שלך נאות. תרופות מסוימות יכולות להוביל לסחרחורות, טשטוש ראיה, עייפות, שינויים בלחץ הדם ועוד.
  3. פנה לבירור רפואי במידה ונפלת יותר מפעמיים בשנה האחרונה, אם נזקקת לטיפול רפואי לאחר הנפילה ובמידה וקשיי ההליכה או בעיית שיווי המשקל חדשה לך או החמירה בתקופה האחרונה.
  4. נעל נעליים יציבות. נעליים סגורות עם סוליה מונעת החלקה יסייעו רבות במניעת נפילות.
  5. במידת הצורך, השתמש באביזרי עזר כגון מקל הליכה או הליכון לשמירה על בטיחותך. היוועץ עם פיזיותרפיסט לשם התאמה מרבית.
  6. התאם את הבית כך שיהיה בטיחותי יותר:
  • חדר האמבטיה והשירותים: הנח שטיחון גומי במקלחת וביציאה ממנה למניעת החלקה. התקן ידיות אחיזה במקומות אסטרטגיים. העדף רחצה וניגוב הגוף בישיבה. המנע מנעילת הדלת בעת המקלחת כך שבמידת הצורך יוכלו לסייע לך.
  • סלון וחדר שינה: המנע מהנחת חפצים על הרצפה. חוטי חשמל, שטיחונים ועציצים יכולים להוות מכשולים של ממש. וודא שהשטיחים דבוקים לרצפה. אם יש שטיחונים רופפים, הוצא אותם מהבית. וודא שהמעברים בבית רחבים מספיק. הזז רהיטים כך שלא יחסמו מעברים. השתמש בתאורה חזקה דיה. הצב מנורה ליד המיטה ותאורת לילה במסדרון המוביל לשירותים.

7. עסוק בפעילות גופנית באופן סדיר: פעילות גופנית תסייע בשמירה על כח השרירים, טווחי התנועה של המפרקים, תשמר את הכושר הגופני וכמובן תשפר את ההרגשה הכללית. מומלץ לבצע פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע למשך לפחות 30 דקות. פעילויות אפשריות הן:

  • הליכה – בפארק או בשכונה, באופן סדיר ויומיומי. רצוי בתוואי מוכר כדי להקטין ״הפתעות״
  • ביצוע תרגילים לשמירה על שיווי המשקל. איתגור שווי המשקל באופן מבוקר ועם אביזרי בטיחות בהישג יד, כמפורט בסרטון כאן למטה
  • ביצוע תרגילים לגמישות המפרקים השונים – מניעת נוקשות וכאבים העלולים להגביל את התנועה. ניתן לעשות זאת ע״י מתיחות עדינות ומבוקרות לטווחי התנועה
  • ביצוע תרגילים לחיזוק שרירי הזרועות והרגליים – כח שרירים קריטי לנשיאת משקלנו ושמירה על שווי משקל. ניתן לחזק את כח השרירים באמצעות פעילות כופנית סדירה, ועבודה נגד התנגדויות שונות
  • תרגול טאי צ'י הוכח כיעיל במניעת נפילות – טאי צ׳י מתאפיין בתנועות איטיות ומדויקות מאוד. בעצם המודעות והריכוז אנחנו מחדדים את החושים ומערכות הגוף לשמירה על שווי משקל ויציבות
  • כל פעילות גופנית מהנה אחרת כמו שחיה, ריקוד, רכיבה על אופני טנדאם

8. תזונה: אכול ארוחות מסודרות המשלבות את קבוצות המזון השונות. דילוג על ארוחות יכול להוביל לחולשה ולסחרחורות.

לעיתים אנו שומעים על מי שנפל או חושש מנפילה ובעקבותיה נמנע מפעילויות היומיום. אל תיתן לפחד לנהל אותך. התחל עוד היום לנקוט באמצעים אלו וחזור לפעילות.

https://youtu.be/pEGIf-F-wDE

עשית כבר לייק לעמוד הפייסבוק שלנו?

כתבות קשורות